De vraag: “Waar eet je dit bij?” wordt regelmatig gesteld. Vandaar dat we steeds meer recepten ontwikkelen waarbij de producten van BREDAAS ZoetZuur&Zout gebruikt kunnen worden. Deze zullen in de loop van de tijd ook op de website verschijnen. Ondertussen geven we alvast wat algemene tips:
Azijn
De azijnen van BREDAAS ZoetZuur&Zout hebben stuk voor stuk bijzondere smaken en zijn dan ook heel geschikt om te gebruiken in een dressing voor over de salade.
Chutney
Een chutney is van oorsprong een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken. Traditioneel wordt chutney als bijgerecht gebruikt. Bijvoorbeeld lekker bij stoofvlees, de barbecue of vegetarische gerechten met peulvruchten. Chutneys combineren ook erg goed met kaas. Eet dus ook eens bij een kaasplankje of tussen/bij een tosti.
Compote
Compote is over het algemeen iets dunner dan jam en bevat hele vruchten of stukken fruit. Te gebruiken bij vlees, in/bij het dessert of bij een kaasplankje.
Gelei
Waar in jam de gehele vrucht wordt gebruikt, wordt voor gelei alleen het sap gebruikt. En zoals jam gebruikt wordt kan ook gelei gebruikt worden: op brood, crackers of een croissant. Gelei kent daarnaast nog enkele bijzondere toepassingen. Smelt gelei in een pannetje en giet over ijs of gebruik het voor een glanzende laag over appel- of vruchtentaart. Geleien lenen zich ook goed voor een kaasplankje of combineren lekker met paté.
Jam
De jams eet je vanzelfsprekend op brood, crackers of croissants, maar er zijn ook andere toepassingen denkbaar. Besmeer bijvoorbeeld ook eens een plak cake of voeg een lepel toe aan olie en azijn voor een lekkere dressing voor over de salade.
Kruidenzout
Kruidenzout kan in plaats van gewoon zout toegevoegd worden in bijvoorbeeld pastasauzen. De kruiden in het zout zorgen voor extra smaak.
Siroop
De siropen kunnen over het ijs of pudding. Aanlengen met (bruis)water geeft een lekkere limonade en een scheutje in bruisende wijn een speciaal aperitief.
Stroop
De stropen kunnen prima op brood of pannenkoeken gegeten worden, maar zijn ook een aanrader voor bij kaas.
Vruchten op siroop
Vruchten op siroop smaken lekker op ijs en zijn ook te gebruiken in andere desserts of in/op gebak.
Zoetzuur of tafelzuur
De tafelzuren worden evenals de chutneys als bijgerecht gegeten. Net als atjar bij Indische gerechten. In een salade zorgen ze voor een frisse noot. Gebruik het vocht van het tafelzuur ook eens voor een dressing of voeg een scheutje toe bij het stoven van groenten en vlees.